Hoppa till innehåll

Vegansk chokladmousse

      Det är högsommar och därmed läge att göra en herrans massor av desserter att njuta av – om ni frågar mig i varje fall. En fin, mättande och vegansk sådan är denna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vegansk chokladmousse - Baka Sockerfritt
 
 
 
Det är högsommar och därmed läge att göra en herrans massor av desserter att njuta av – om ni frågar mig i varje fall. En fin, mättande och vegansk sådan är denna chokladmousse med nötter som bas (annars gör jag ofta på avokado). Konsistensen är tjock och krämig och smaken är rik av choklad. I detta recept använde jag sockerersättning för att söta med (samma konsistens och sötma som socker) men istället går att använda färska dadlar som man mixar med resten eller kanske fibersirap.
 
 

Vegansk chokladmousse - Baka Sockerfritt

  
 

Vegansk chokladmousse (utan avokado) – 2 portioner

2 dl cashewnötter, naturella
½ – 3/4 dl havre/sojamjölk/grädde (eller dylikt mejerifritt alternativ)
3 msk kakao
2 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Blötlägg nötterna under ett par timmar (eller längre). Häll därefter av vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer till en slät och len konsistens. Använd vätskan tills du får önskvärd konsistens.

 

 

Vegansk chokladmousse - Baka Sockerfritt