Vegansk chokladmoussepaj
Jag fortsätter på “no bake”-temat från förra inlägget! En fräsch dessert – som faktiskt även passar som lyxigt mellanmål – är denna no bake veganska chokladmoussepaj. Här består.. Läs mer
Jag fortsätter på “no bake”-temat från förra inlägget! En fräsch dessert – som faktiskt även passar som lyxigt mellanmål – är denna no bake veganska chokladmoussepaj. Här består botten av mandlar, kokos och frön och sötman kommer från banan och färska dadlar. Fyllningen görs enkelt genom att mixa bland annat banan och avokado, samt dadlar för sötman. Plus kakao för att få till den goda chokladsmaken såklart! Och pricken över i:et (enligt min mening) är att toppa med bär eller något annat gott man gillar.
20 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Baka utan spis, Choklad, No Bake, Pajer, Utan sötningsmedel, Veganskt
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 2 färska dadlar urkärnade
- 30 gram banan
- 2/3 dl solroskärnor
- 2/3 dl riven kokos
- ½ dl sötmandlar
- 2 tsk kakao
Fyllning:
- 4 färska dadlar urkärnade
- ½ banan 50 gram
- ½ avokado 50 gram
- 1 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
Botten
- Mixa samman alla ingredienser noga.
- Fördela i botten och kanter på en ca 14 cm i dimatar stor pajform (går också bra med en liten springform)
Fyllning
- Mixa samman allt till en slät konsistens. Fyll pajen med detta.
- Låt stå kallt innan servering då den blir hårdare (och därmed lättare att skära upp) kall. Toppa gärna med frukt och bär.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!