Vegansk chokladtårta
Så god att den är svår att sluta äta är denna chokladtårta! Det är en no bake choklad- och valnötstårta i två lager. Den är lätt att göra och eftersom den inte behöver.. Läs mer

Så god att den är svår att sluta äta är denna chokladtårta! Det är en no bake choklad- och valnötstårta i två lager. Den är lätt att göra och eftersom den inte behöver gräddas går det snabbt också. Bottnen består av valnötter och mandel/nötsmör och är sötad med dadlar. Jag valde att även tillsätta grovhackad choklad.
Det övre chokladlagret görs genom att blanda smält mörk choklad med även här mandel/nötsmör. Jag valde att köra jordnötssmör i toppingen och mandelsmör i bottenlagret – men det går bra att använda med det man själv tycker om och har hemma! Söta gärna efter smak.
Den här goda skapelsen gjorde gott för både min mage och själ (och humöret) under flertalet jobbstunder. Den mättar bra och det räcker med en liten bit.
Vegansk Chokladtårta
Valnötsbotten:
70 gram färska dadlar, urkärnade
25 gram valnötter
25 gram mörk choklad, utan tillsatt socker (går att utesluta)
½ dl mandel- eller nötsmör
1 krm vaniljpulver
Chokladtopping:
35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk mandel- eller nötsmör
ev. valfri sötning
ev. en klick kokosolja
Valnötsbotten
Mixa samman alla ingredienser förutom choklad. Grovhacka chokladen och blanda ner detta. Klä botten av en liten springform, ca 12 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i botten.
Chokladtopping
Smält chokladen försiktigt, eventuellt tillsammans med en klick kokosolja (för att få en slätare choklad och för att undvika att den bränns). Blanda ner mandel/nötsmör och rör noga tills det inte finns några klumpar. Rör gärna ner lite sötning efter smak (så som sötningsströ eller steviadroppar). Fördela över chokladdoppingen på valnötsbottnen.
Toppa gärna det hela med något fint som hacka choklad och valnötter!