Hoppa till innehåll

Vegansk espressobrownie

      Efter allt julbak kan det vara uppfriskande att baka något annat än just julsaker, och jag tipsar om en god och härlig brownie! Det här är inte vilken brownie som helst utan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vegansk espressobrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
Efter allt julbak kan det vara uppfriskande att baka något annat än just julsaker, och jag tipsar om en god och härlig brownie! Det här är inte vilken brownie som helst utan en riktigt chokladig, lite fudge-ig vegansk brownie. Och vad mer är är den smaksatt med kaffe. Hur najs som helst! Om önskas kan mängden espresso/kaffe bytas ut mot samma mängd vatten.
 
Det som ger den halvkletiga konsistensen är smält choklad, mandelsmör och arrowrotpulver (köpes i kryddavdelningen i vanliga mataffärer). Om man vill toppas brownien med hackad choklad efter gräddning. Kakan är godast ljumen – så värm en kort stund i mikro eller ugn innan servering!
 
 
Vegansk espressobrownie - Baka Sockerfritt
 
 

Vegansk espressobrownie – 4 till 6 bitar

50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl havremjöl
2/3 dl vatten
½ dl espresso eller starkt kaffe
½ dl mandelsmör
½ dl sockerersättning
2 msk kakao
1 msk arrowrotpulver
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havremjöl, sockerersättning, kakao, arrowrotpulver och bakpulver. Hacka chokladen, häll över het espresso/kaffe och rör om tills det smälter. Värm i mikro under några sekunder om chokladen inte smälter helt. Blanda noga ner mandelsmör. Blanda samman allt. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Förvaras i kyl men serveras ljummen. Om kyld – värm en kort stund i mikro eller ugn innan servering.

 

 

Vegansk espressobrownie - Baka Sockerfritt
 

Vegansk espressobrownie - Baka Sockerfritt
 
Vegansk espressobrownie - Baka Sockerfritt
 
Vegansk espressobrownie - Baka Sockerfritt