Vegansk fudgebrownie
För ett par veckor sedan visade jag er en sådan underbart god fudgebrowie. Här kommer ett liknande recept – fast en vegansk variant! Konsistensen är extra kletig jämfört med.. Läs mer

För ett par veckor sedan visade jag er en sådan underbart god fudgebrowie. Här kommer ett liknande recept – fast en vegansk variant! Konsistensen är extra kletig jämfört med vanliga brownies och har något som man kan kalla “fudgekonsistens”. Basen i brownien är mandelsmör, och innehåller även äppelmos/puré som båda bidrar till den fudgeliknande konsistensen. Använd gärna en slät variant av äppelmos/puré som är utan tillsatt socker. Jag köpte en liten burk i barnmatshyllan, men det är även lätt att koka egen!
Jag toppar min brownie med grovhackad choklad, vilket gör att den både blir extra fin och får “crunch”.
Vegansk fudgebrownie
35+20 gram mörk grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
1 dl äppelmos/puré, osötad
2 msk fibersirap gold, alt. honung, eller liknande alternativ
1 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelsmör, äppelmos och honung. Smält kokosolja tillsammans med 35 gram choklad i bitar (jag gör i mikron) och rör ner detta tillsammans med övriga ingredienser förutom 20 gram choklad. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka 20 gram mörk choklad och strö ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.