Vegansk Jordnötsfudge
Vem vill inte baka fudge till jul? Jag har en mängd härliga och smarriga varianter, och en som jag tycker är riktigt god är denna jordnötsfudge som innehåller Läs mer

Vem vill inte baka fudge till jul? Jag har en mängd härliga och smarriga varianter, och en som jag tycker är riktigt god är denna jordnötsfudge som innehåller jordnötssmör och smaksatt med kakao. Jag har använt fibersirap gold som sötning (som bör gå bra att byta ut mot honung – men tänk på att honung har en kraftig smak). Chokladfudgen är dessutom veganska (om inte honung används såklart)!
På bilderna toppade jag fudgen med smält choklad och grovhackade jordnötter. Det blev pricken över i:et tycker jag!
Tips: det går bra att ersätta jordnötssmör mot annat nöt- eller mandelsmör.
Chokladfudge med nötsmör – 12 bitar
100 gram jordnötssmör (går bra att byta ut mot annat nötsmör)
4 msk kokosolja
3-4 msk kakao
3 msk fibersirap gold (alt. honung)
2 krm vaniljpulver
ev. nötter
ev. choklad att toppa med
Lägg alla i ingredienser i en kastrull och värm på mycket låg värme en kort stund tills allt blivit mjukt och blanda noga. Söta efter smak. Tillsätt eventuellt nötter. Klä en liten matlåda eller dylikt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i chokladsmeten. Låt stelna helt i kylskåp. Om önskas toppas fudgen med smält choklad och hackade nötter!