Hoppa till innehåll

Vegansk mockafudge

  Vad kan passa bättre till den stundande julen än recept på en krämig fudge? Superlätt att göra och ett perfekt hälsosamt alternativ till alla sötsliskiga julfudge! Och ännu bättre.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge - Baka Sockerfritt

 

Vad kan passa bättre till den stundande julen än recept på en krämig fudge? Superlätt att göra och ett perfekt hälsosamt alternativ till alla sötsliskiga julfudge! Och ännu bättre vågar jag påstå att det blir – för den är nämligen vegansk också. För att få den krämiga konsistensen har jag använt kokosmjölk istället för grädde.

Dessa fudge har jag valt att smaksätta med kaffe (starkt), och det passar väldigt bra! Att dricka vanligt kaffe tycker jag är hemskt för det är så beskt, men själva kaffesmaken anser jag ljuvlig och använder den ofta som smaksättning i mina bakverk. Jag har valt att toppa mina mockafudge med flingsalt! Det går fint att utesluta saltet och toppa med något annat fint.

 

Vegansk mockafudge - Baka Sockerfritt

 

Vegansk mockafudge – 10 bitar

160 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl kokosmjölk
1-2 msk starkt kaffe
2 krm vaniljpulver
ev. valfri sötning (motsvarade ca 1 msk socker i sötma)
ev. flingsalt att toppa med

Värm kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan och rör ner bitar av choklad. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en slät smet. Klä en liten brödform eller matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i fudgesmeten. Låt stelna i kyl under ett par timmar. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

 

 

Vegansk mockafudge - Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge - Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge - Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge - Baka Sockerfritt