Hoppa till innehåll
Open navigation

Veganska chokladdoppade bountygodis

Givet godis för kokosälskaren!   Doppa gärna kokosbotarna i choklad i två omgångar (där bitarna får stelna mellan). Jag toppar även varje bit med ett par hasselnötshalvor. Detta går.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 min + 30 min att stelna
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Godis, Low carb/LCHF, Veganskt
Portioner: 6 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Kokoslager:

Choklad:

  • 40 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker vegansk
  • ev. en liten klick kokosolja ca ½ tsk

Topping:

Instruktioner

Kokoslager

  • Mixa samman ingredienserna med en stavmixer under någon minut så att allt blandas (det ska inte vara slätmixat).
  • Forma en fyrkant utav kokosmassan (ca 8X8 cm) på en tallrik/skärbräda med bakplåtspapper på. Ställ in ca 30 minuter i frysen.

Choklad

  • Smält choklad, gärna tillsammans med en klick olja, i exempelvis mikron
  • Skär det frysta kokoslagret i bitar och doppa i chokladen. Lägg återigen på bakplåtspapper. Om önskas doppas varje ruta två omgångar i smält choklad och fryses några minuter däremellan. Vid bara ett chokladlager kan chokladmängden minskas
  • Halvera hasselnötterna och doppa lite av den runda delen i choklad och fäst på kokosdelen. Låt stelna och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!