Veganska chokladdoppade bountygodis
Givet godis för kokosälskaren! Doppa gärna kokosbotarna i choklad i två omgångar (där bitarna får stelna mellan). Jag toppar även varje bit med ett par hasselnötshalvor. Detta går.. Läs mer

20 min + 30 min att stelna
Kategorier: Choklad, Godis, Low carb/LCHF, Veganskt
Portioner: 6 bitar
Ingredienser
Kokoslager:
- 2 dl riven kokos
- ½ dl fibersirap clear
- 1 ½ msk kokosolja
Choklad:
- 40 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker vegansk
- ev. en liten klick kokosolja ca ½ tsk
Topping:
- 6-12 hasselnötter gärna utan skal
Instruktioner
Kokoslager
- Mixa samman ingredienserna med en stavmixer under någon minut så att allt blandas (det ska inte vara slätmixat).
- Forma en fyrkant utav kokosmassan (ca 8X8 cm) på en tallrik/skärbräda med bakplåtspapper på. Ställ in ca 30 minuter i frysen.
Choklad
- Smält choklad, gärna tillsammans med en klick olja, i exempelvis mikron
- Skär det frysta kokoslagret i bitar och doppa i chokladen. Lägg återigen på bakplåtspapper. Om önskas doppas varje ruta två omgångar i smält choklad och fryses några minuter däremellan. Vid bara ett chokladlager kan chokladmängden minskas
- Halvera hasselnötterna och doppa lite av den runda delen i choklad och fäst på kokosdelen. Låt stelna och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!