Veganska chokladdoppade bountygodis
Godis. Vad skulle man göra utan det? Speciellt under denna godis slash halloweenmånad som oktober är. Mitt nyaste tillskott i receptlistan kategori godis är dessa.. Läs mer



Veganska chokladdoppade bountygodis – 6 bitar
Kokoslager:
2 dl riven kokos
½ dl fibersirap clear
1 ½ msk kokosolja
Choklad:
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker (vegansk)
ev. en liten klick kokosolja (ca ½ tsk)
Topping:
6-12 hasselnötter (gärna utan skal)
Kokoslager
Mixa samman ingredienserna med en stavmixer under någon minut så att allt blandas (det ska inte vara slätmixat). Forma en fyrkant utav kokosmassan (ca 8X8 cm) på en tallrik/skärbräda med bakplåtspapper på. Ställ in ca 30 minuter i frysen.
Choklad
Smält choklad, gärna tillsammans med en klick olja, i exempelvis mikron.
Skär det frysta kokoslagret i bitar och doppa i chokladen. Lägg återigen på bakplåtspapper. Om önskas doppas varje ruta två omgångar i smält choklad och fryses några minuter däremellan. Vid bara ett chokladlager kan chokladmängden minskas.
Halvera hasselnötterna och doppa lite av den runda delen i choklad och fäst på kokosdelen. Låt stelna och förvara i kyl.




