Veganska minttryfflar
Sponsrat samarbete med Dr. Oetker Chokladtryfflar gör jag ofta. Både för att jag själv tycker det är så himlans smarrigt och för att det är Arturs favorit av allt jag bakar. Det går.. Läs mer

Sponsrat samarbete med Dr. Oetker
Chokladtryfflar gör jag ofta. Både för att jag själv tycker det är så himlans smarrigt och för att det är Arturs favorit av allt jag bakar. Det går givetvis att göra olika varianter av chokladtryfflar och denna gång gjorde jag veganska minttryfflar! Jag vet att många av er därute tycker mycket om mint – så för alla er är detta ett hett tips.
Själva tryffelmassan är lättgjord och görs genom att koka upp kokosgrädde och tillsätta choklad. Mintsmaken kommer från Dr. Oetker pepparmintsarom vilken är smidig att använda och går att köpa i vanliga mataffärer (vid “bakavdelningen”). Tryfflarna har jag rullat i hackade Dr. Oetker mandelspån, riven kokos och kakao. Det blir hur fint som helst!
Jag kan också tipsa om att detta blir ett perfekt tillskott till julbaket! Julen närmar sig verkligen med stormsteg och för alla jul- och bakälskare är det hög tid att planera in julens alla recept. Riktigt härligt om ni frågar mig!
Veganska minttryfflar – ca 15 stycken
1 dl kokosgrädde
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker (dubbelkolla att den är vegansk)
2-3 krm Dr. Oetker pepparmintsarom
1 krm Dr. Oetker vaniljarom
ev. extra sötning
Koka upp kokosgrädden och ta bort från plattan. Rör ner bitar av choklad och rör om tills den smält. Tillsätt pepparmint- och vaniljarom, samt söta efter smak. Låt stelna i kylskåp under ca tre timmar (eller i frys för expressfart). Forma till bollar och rulla i exempelvis mandelspån, riven kokos och kakao. Förvara i kylskåp.
Sponsrat samarbete med Dr. Oetker