Hoppa till innehåll
Open navigation

Veganska Peanut Butter Blondies

Veganska blondies med jordnötssmör och massor av chokladbitar!   I receptet använder jag arrowrot vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelnngen i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Veganska blondies med jordnötssmör och massor av chokladbitar!   I receptet använder jag arrowrot vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelnngen i mataffärer.
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, GI, Mejerifritt, Mjuka kakor, Veganskt
Portioner: 6 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

  • 40 gram mörk choklad v
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 1 ½ dl mandeldryck eller liknande
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 3/4 dl havremjöl
  • 3 msk fibersirap gold eller liknande som honung/lönnsirap
  • 1 ½ msk arrowrotpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 krm kanel
  • ev. 2-3 msk extra sötning efter smak
  • ev. extra choklad att toppa med

Instruktioner

  • Sätt ungen på 175 grader. Värm jordnötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck.
  • Rör ner övriga ingredienser utan choklad.
  • Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten.
  • Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!