Hoppa till innehåll

Vi har blivit med ny lägenhet!

Vi har köpt en större lägenhet! Äntligen! Vi har varit sugna på en ny lägenhet jättelänge (vi började kolla när jag var gravid), men fortfarande bor vi i en tvåa (Vincent är snart 15.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vi har köpt en större lägenhet! Äntligen! Vi har varit sugna på en ny lägenhet jättelänge (vi började kolla när jag var gravid), men fortfarande bor vi i en tvåa (Vincent är snart 15 månader). Vi hade nog varit snabbare på bollen om det inte vore så att vi förra året köpt en nyproduktion med att inflytt inte var förrän sommaren 2018. Vi stod därmed i valet och kvalet om vi skulle bo kvar i vår tvåa tills dess eller köpa någon “mellanlägenhet”. 
 
För över två veckor sedan nu hittade vi en fin lägenhet på hemnet till ett rimligt pris. Det har tidigare varit en period där vi avfärdat alla. Vi gick därför på visningen, och även om det var vissa saker vi ville ändra (såsom att måla om), beslutade vi oss att vi skulle buda. Först ville vi bara uppdatera med banken gällande vårt lånelöfte (som vi förstås hade). Banken ville då göra en omprövning, vilket jag blev allt annat än glad över, eftersom vi då inte skulle kunna buda. Vi tänkte att lägenheten då fick tillfalla någon annan. 
 
Förra tisdagen, på Arturs 30-årsdag, ringde banken och beviljade vårt lånlöfte. På det tidigare löftet hade Arturs pappa stått (eftersom Artur studerat och jag var/är föräldraledig), men på detta nya vi har är endast jag och Artur låntagarna. Skönt! Det enda vi skulle göra först var att skicka in något kompleterande papper via mail.
 
Intressant nog såg vi att lägenheten vi kikat på fortafrande var ute på hemnet, och slog därför en signal till dess mäklare. Ingen hade budat, och därför var den fortfarande till salu. Det skulle inte ha dröjt många dagar till förän de hade dragit tillbaka lägenheten och prövat igen i höst då marknaden drar igång igen, så där hade vi minst sagt tur. Dock hade vi inte det slutgiltiga okejet från banken, då de ville ha ovannämnda mail först. Därför tog det till torsdagen innan vi kunde lägga utgångsbudet och därmed “fick” lägeheten. Eftersom de nuvarande ägarna skulle resa bort någon vecka, ville de gärna ha allt klart innan dess. Redan samma kväll möttes vi och skrev under allt! Det hela gick hur snabbt som helst! 
 
Lägenheten är en trea i samma område som vi bor i nu. Vi valde att bo i området då vi fått en bra förskola till Vincent i höst här. Dessutom blir det lättare att flytta, samtidigt som priserna är något lägre än övriga delar av Nacka. Eftersom vi kommer att flytta relativt snart igen, vill vi ha en lätt flytt!
 
Nu får vi hoppas att vi gjorde ett kap, och att inte bostadsmarknaden kraschar 🙂
 
 
 
Vi har blivit med ny lägenhet! - Baka Sockerfritt
 
En måttlig snygg bild från “vänthallen” på mäklarfirman Erik Olsson (andra gången vi är här på ett drygt halvår komiskt nog)