Hoppa till innehåll

Vincent fyller två!

Grattis till min lilla stora (men mest lilla) pojke som igår fyllde två år! Det firade vi med släktkalas från klockan två till halv sex. Dagen kantades med mängder av fika och trevligt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Grattis till min lilla stora (men mest lilla) pojke som igår fyllde två år! Det firade vi med släktkalas från klockan två till halv sex. Dagen kantades med mängder av fika och trevligt umgänge. Och massa fina presenter! Bäst enligt Vincent var en leksaksgaffeltruck. 
 
 
 
Vincent fyller två! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Fikan bestod av bland annat prinsesstårta (köpt) med en bil på, scones, glassbuffe med massa topping och ett gäng olika sorters småkakor. Dagen innehöll en hel del socker – men även bakverk utan socker. Vi är i vanliga fall rätt strikta med sockret för Vincents skull, men här fick han smaka lösgodis för första gången (ahlgrens bilar) och äta upp en liten bit av marsipanbilen från tårtan. Behöver jag säga att Vincent älskar allt som har med bilar att göra? Resten av sockret var han rätt oinstresserad av.
 
 
Vincent fyller två! - Baka Sockerfritt
 
 
 
De hälsosamma bakverk jag hade gjort var Russingrottor och Kolatårta, vilka jag kommer visa närmare i kommande inlägg. En av glassarna var sötad med en del stevia, och toppingen bestod av allt från vanlig och hälsosam choklad (och kexbar från Nick’s), till frukt, nötter och frön. Perfekt att varje person kan plocka den den själv vill.
 
 
Vincent fyller två! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Vincent är så duktig och kan blåsa ut födelsedagsljuset helt själv! Han har faktiskt kunnat blåsa ut ljus sen han var lite drygt ett år *skryt*
 
 
Vincent fyller två! - Baka Sockerfritt
 
Vincent fyller två! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Det kändes lite speciellt att under kvällen tänka typ: “nu för två år sedan gick vattnet”, och “nu för två år sedan hade värkarna börjat sätta igång”. Förlossningen gick väldigt snabbt. Från att vattnet gick vid sex, till att vi var på BB-Sophia och värkarna började komma igång vid halv åtta – till att han var född 22.49 <3 Den som är nyfiken får gärna spana in min förlossningsberättelse.