Hoppa till innehåll

Yoghurt med äppelkompott

Till en fika jag hade under helgen hade jag svängt ihop ett gäng yoghurtar med äppelkompott. Perfekt mellis- och brunchmaterial! Yoghurten görs med fördel dagen innan så att den riktigt gottar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Till en fika jag hade under helgen hade jag svängt ihop ett gäng yoghurtar med äppelkompott. Perfekt mellis- och brunchmaterial! Yoghurten görs med fördel dagen innan så att den riktigt gottar ihop sig, men går också bra att göra samma dag som servering. 

Yoghurten består alltså av en öppelkompott smaksatt med kanel och kardemumma. Denna går bra att söta med det man själv önskar. Själv körde jag med både lite honung och lite sockerersättning. Äppelkompotten blandas i sin tur med en tjock yoghurt (jag använde turkisk yoghurt). Resultatet blir en krämig äppelyoghurt som blev hur god som helst! Den uppskattades av alla – även lilla Vincent! Jag toppade min yoghurt med hackade valnötter.

 

Yoghurt med äppelkompott - Baka Sockerfritt

 

Yoghurt med äppelkompott – 4 till 6 portioner

4 dl tjock yoghurt (ex. turkisk)

Äppelkompott:
2 stora äpplen (ca 300 gram totalt)
3/4 dl vatten
3-4 msk sötning (honung eller sockerersättning)
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma

Skala äpplen och skär i små bitar. Lägg i en kastrull med resterande ingredienser till äppelröran. Sjud i ca 10-15 minuter eller tills vattnet nästan avdunstat helt. Medan röran sjuder rör om då och då och mosa gärna äppelbitarna lite. Låt svalna. Blanda med yoghurten. Fördela i glas och låt gärna stå i kylen över kvällen övertäckt med folie. Innan servering toppas varje portion gärna med nötter eller annan valfri topping (ex. musli)!

 

 

Yoghurt med äppelkompott - Baka Sockerfritt

Yoghurt med äppelkompott - Baka Sockerfritt

Yoghurt med äppelkompott - Baka Sockerfritt

Yoghurt med äppelkompott - Baka Sockerfritt