Yoghurtplättar
Tjocka och mumsiga plättar är alltid uppskattat och dessa yoghurtplättar är inte något undantag! De här godingarna gör du snabbt och enkelt på bara 3 ingredienser. De är dessutom både.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/yoghurtplattar.jpg)
Av
Anna Winér
Tjocka och mumsiga plättar är alltid uppskattat och dessa yoghurtplättar är inte något undantag! De här godingarna gör du snabbt och enkelt på bara 3 ingredienser. De är dessutom både glutenfria, äggfria och utan tillsatt socker.
![Yoghurtplättar 2 Yoghurtplättar 1](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/yoghurtplattar-1-240x300.jpg)
![Yoghurtplättar 4 Yoghurtplättar 3](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/yoghurtplattar-2-240x300.jpg)
Ingredienser
- 350 g Annas mellismix
- 0,75 dl olja
- 3 dl växtbaserad yoghurt
- 1,5 dl sockerersättning
- Växtbaserat smör till stekning
Instruktioner
- Rör samman ingredienserna till en slät och riktigt tjock smet.
- Klicka upp och platta ut smeten till små plättar i en stekpanna på medelvärme. Använder du en teflonpanna behövs inget matfett men i gjutjärn kan det behövas.
- Grädda i några minuter tills plättarna har fått fin färg på undersidan. Vänd dem sedan om och stek några minuter till.
- Vänd eventuellt de färdiga plättarna i sockerersättning eller kanel.
Anteckning
Om du inte är vegan, så kan du använda vanligt smör och yoghurt.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!