Hoppa till innehåll

Yoghurtplättar

Tjocka och mumsiga plättar är alltid uppskattat och dessa yoghurtplättar är inte något undantag! De här godingarna gör du snabbt och enkelt på bara 3 ingredienser. De är dessutom både.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Tjocka och mumsiga plättar är alltid uppskattat och dessa yoghurtplättar är inte något undantag! De här godingarna gör du snabbt och enkelt på bara 3 ingredienser. De är dessutom både glutenfria, äggfria och utan tillsatt socker. 

Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Mellanmål, Nötfritt, Pannkakor, Veganskt
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Instruktioner

  • Rör samman ingredienserna till en slät och riktigt tjock smet.
  • Klicka upp och platta ut smeten till små plättar i en stekpanna på medelvärme. Använder du en teflonpanna behövs inget matfett men i gjutjärn kan det behövas.
  • Grädda i några minuter tills plättarna har fått fin färg på undersidan. Vänd dem sedan om och stek några minuter till.
  • Vänd eventuellt de färdiga plättarna i sockerersättning eller kanel.

Anteckning

Om du inte är vegan, så kan du använda vanligt smör och yoghurt.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!