Hoppa till innehåll

Releasefika på Lilla Ekot – Baka med Mindre Socker

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Under förra veckan har mycket handlat om receptboxen/asken.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Under förra veckan har mycket handlat om receptboxen/asken “Baka med Mindre Socker“. Askarna har skickats ut till alla som har beställt (det går förresten att beställa via vår hemsida framtills idag kl. 17, och fortfarande få leverans innan jul). Och vet ni vad? Nu har de kommit in på andra inköpsställen såsom Bokus och Adlibris. Något som också är roligt är att man i valfri Akademibokhandel (alltså i en fysisk butik) kan gå in och beställa en box, så tar de in en! Det är en bra tjänst!
 
Sedan hade jag och Camilla under sndagen vår releasefika som vi bakat en hel del till. Det har krävts en del förberedande, och som alltid dyker det upp en del frågetecken på vägen som man först inte tänkt på. Typ som var kan vi slänga skräpet? Men det gick ju bra ändå! Efter ett par timmars fix och uppläggning hade vi öppet hus mellan 14-16 för vänner och familj. Vi blev nog totalt 40-50 personer som smaskade i oss våra bakverk (utan tillsatt socker och gluten då förstås)! Vi fick en hel del receptaskar sålda, och fick ta emot så många fina kommentarer – både för fikat och för Baka med Mindre Socker. Det är alltid så roligt när folk blir förvånade att man faktiskt kan baka både hälsosamt och supergott!
 
Under dessa timmar för releasefikat var det som sig bör full rulle för Camilla och mig. Både med att se till att allt fanns uppdukat och inte hade tagit slut (bestick/vatten/kaffe), svara på frågor och så roliga saker som att bli fotade och signera receptaskarna. Vi var på Caféet Lilla Ekot på Östermalm i Stockholm. Jag har varit bekanta med ägarna sedan i somras (då jag levererade bakverk dit), så det var det första stället jag kom att tänka på när vi diskuterade lokal för eventet. Lokalen är riktigt fin, och vi kunde använda deras snygga disk för att ställa upp och servera våra bakverk från. Lilla Ekots måtto överrensstämmer även med mina, med fokus på ekologiskt och hälsa.
 
 
Framsidan av Baka med mindre socker, som folk tyckte var så fin!
 
Releasefika på Lilla Ekot - Baka med Mindre Socker 13
 
 
Vi bjöd på chokladbollar sötade med daldar (bland mycket annat), och var så fantastiskt uppskattade – främst av barnen som åt upp dom alla! 
 
Releasefika på Lilla Ekot - Baka med Mindre Socker 15
 
Releasefika på Lilla Ekot - Baka med Mindre Socker 17

 
 
På grund utav dåligt ljus, blir bilderna inte allt för bra. Men här ser ni i alla fall disken där allt var uppdukat!
 
Releasefika på Lilla Ekot - Baka med Mindre Socker 19
 
Bilder som jag tidigare tagit på några av receptkorten.
  
Releasefika på Lilla Ekot - Baka med Mindre Socker 21
 
Releasefika på Lilla Ekot - Baka med Mindre Socker 23