Hoppa till innehåll

Roibooslatte på Paradiset Matmarknad

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Phu, det har varit en liten tuff start på veckan. Det har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Phu, det har varit en liten tuff start på veckan. Det har sprungit hanverkare i vår lägenhet, även om det enbart skulle ha varit lägenheten ovanför oss som skulle renvoveras. Hantverkarna råkade nämligen göra ett hål i taket (det vill säga i golvet i lägenheten över). Att grunda/spackla/måla tog två dagar eftersom allt skulle torka mellan. Sedan råkade de ha sönder badkaret lite (ena kanten lossnade), vilket resulterade i ytterligare hantverkare… Detta i sig har resulterat i att vi fått flytta ut nästan allt från badrummet, som inte är helt optimalt med en bebis. Plus att det är grejor överallt. Och så låter det. Återigen inte optimalt med en bebis. Förutom detta har det, som jag nämnt tidigare, i omgångar låtit något fruktansvärt ovanifrån under renoveringen. Vi har på grund av det till och från fått utrymma lägenheten med lillen.
 
Men, det har funnit ljuspunkter! Tack och lov. Jag har hunnit med en joggingtur. Jag brukar inte springa när det är nollgradig eller kallare, men det var riktigt skönt. Jag är så glad att jag trivs med att jogga nu för tiden. I gårkväll lyxade jag till det med en kvällsfika med min fina entreprenörsvän Natalie (Natalie och jag höll faktiskt ett event för ett år sedan, även om det känns som 50 år sedan…). Vi fikade på Paradiset, som är en ekologisk matmarknad i Stockholm. Jag har varit där en gång tidigare, vilket du kan läsa om HÄR. Jag tycker mycket om det stället! Även fast det är som en foodcourt på ovanvåning, lyckas de göra det ritkigt mysigt och hemtrevligt. Jag lovar, när Artur går på pappaledighet kommer jag åka dit och jobba ofta. 
 
Vi tog varsin roibooslatte med havremjölk. Jag var rädd att jag skulle återuppleva ett “matchalatte”-moment (som jag trodde skulle vara gott, men som jag höll på att spy av), men icke! Riktigt mumsigt. Den var sötad med lite honung/agavesirap och smakade svagt av kryddor. Havremjölken gjorde konsistensen dessutom riktigt krämig. Roibooslatte är alltså som en latte, fast istället för kaffe innehåller den roiboos. Som jag uppfattar det ska det vara hälsoamt och väldigt rikt på antioxidanter!
 
 
 
Roibooslatte - Paradiset Matmarknad
 
Bild tagen av Natalie, som driver hälsobloggen Happyhealthblog (med fantaaastiska bilder)