Hoppa till innehåll

Så började jag med trading

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Även om min hemsida och sociala medier är inriktad på bakning.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)

Även om min hemsida och sociala medier är inriktad på bakning så får jag såklart då och då frågor om  annat i mitt liv – bland annnat min trading som jag har lovat att berätta mer om! (Du kan också läsa mer om mitt arbete med sociala medier samt övriga tjänster HÄR).
 
Jag räknar det som om att jag började med min trading i maj 2018, för det var då jag kom på det som idag är min grundläggande strategi (utnyttjar spreadar på Spotlight market). Den är härligt nog väldigt simpel, och kräver inga nogrannare analyser och lyxigt nog kan jag under dagen ha koll via mobilen om jag skulle vilja. Dock bör man i princip alltid vara “jour”, så att lämna datorn/mobilen under längre stunder går inte. Alla ordrar lägger jag på kvällen, vilket kan  sin lilla stund. Det är just för att min nuvarande strategi är så pass flexibel som jag faktiskt har kunnat arbeta med trading – för jag har gjort en hel del annat samtidigt!
 
Under hela 2018 var jag föräldraledig på 60% och resterande 40% drev jag mitt företag Baka Sockerfritt, arbetade några timmar i veckan som marknadsassistent samt arbetade med min trading så gott jag kunde. Efter hand började Aline på förskola, jag slutade som marknadsassistent och idag fokuserar jag på Baka Sockerfritt och min trading. Samt att jag är ledig med barnen på fredagar (utan att ta någon föräldrapenning för det dock).
 
Jag har en universitetsutbildning inom ekonomi (finans) men det har inget att göra med min trading och har inte hjälpt mig något nämnvärt, utan det är intresset för aktier (eller andra instrument) som betyder något! Jag har under många år varit nyfiken på trading, men alltid tänkt något i stil med: eftersom det är så många som misslyckas, varför skulle jag klara det? (Det sägs att ungefär 90% av alla förlorar 90% av sitt kapital på 90 dagar). Det hela började helt enkelt med att upptäckte jag ett mönster i en aktie som jag köpte och sålde några gånger i veckan. Efter ett tag kom jag på den briljanta idén att om jag gör på detta vis med kanske 10 aktier, kan jag ju förhoppningsvis tjäna 10 gånger mer.
 
Kruxet är att min nuvarande strategi är svår att skala upp (jag kan inte tjäna jättemycket på den) och därför är min plan sedan i somras att utveckla en ytterligare strategi. Jag har ännu inte lyckats, utan gått i princip plus/minus noll på alla tester. Det är verkligen inte enkelt och jag går kurser och studerar från youtube så mycket jag hinner med. Jag ger mig givetvis inte och jag är övertygad att jag på något vis kommer klura ut en till strategi som fungerar för mig – även om det kanske tar något år. 
 
 
 
Så började jag med trading 3