Hoppa till innehåll

Snart förskoledags!

På måndag börjar Vincent sin första dag på förskolan (inskolning). Det ska bli så spännande! Och ärligt talat är det samtidigt väldigt nervöst. För det första vet jag liksom inte hur.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
På måndag börjar Vincent sin första dag på förskolan (inskolning). Det ska bli så spännande! Och ärligt talat är det samtidigt väldigt nervöst. För det första vet jag liksom inte hur allt går till. Jag har försökt ta reda på vad jag tror  är det viktigaste att tänka på (tider, att man ska ha namnlappar, vilka kläder som gäller, om man ska ta med sig något speciellt etc), men det är förstås svårt att veta vad som är viktigaste när något ska göras för första gången! 
 
För det andra är jag nervös över hur det ska gå med Vincent och hur han ska bete sig. Kanske han blir jätteledsen till en början (inskolningen är dock tre veckor, vilket är länge). Och hur ska det gå med sovstunden? Är han det där barnet som gör så att alla andra inte kan sova? Hur ska det gå med maten? Vincent är väldigt svår med mat. Det är väldigt sällan han äter självmant. Ofta får vi muta med något roligt (typ en bok eller en djurapp på mobilen), samtidigt som vi får mata honom. Det här med tallrikar verkar främst vara något som han tror ska åka ner i golvet. Jag får preppa honom med massa frukost, och hoppas han överlever på frukten under fuktstunderna i värsta fall. Just sömn och mat är det jag är mest orolig för. Ni får hålla tummarna tillsammans med mig om att det löser sig!
 
Av någon anledning går tiden fruktansvärt långsamt. Jag tycker hela föräldraledigheten har varat i flera år (1 1/2 år i verkligheten)! Jag kan inte relatera när folk säger att första tiden går snabbt. Ta till exempel att jag och Vincent för fyra veckor sedan var på ett förskolebesök och hälsade på pedagogerna och kikade in lokalerna. FYRA veckor sedan? Hur kan det ha gått ynka fyra veckor? Ta det dubbla, så skulle ni haft min gissning. 
 
 
 
 

Snart förskoledags! - Baka Sockerfritt