Hoppa till innehåll

Startat mitt eget företag!

Vet ni vad jag har gjort? Ja, precis som rubriken säger har ja äntligen startat mitt egna företag (enskild firma)! Tidigare hade jag en hobbyverksamhet, men eftersom jag hoppas kunna utvidga till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vet ni vad jag har gjort? Ja, precis som rubriken säger har ja äntligen startat mitt egna företag (enskild firma)! Tidigare hade jag en hobbyverksamhet, men eftersom jag hoppas kunna utvidga till en riktig versamhet så småningom, kände jag att det var lika bra att passa på att starta eget på en gång. Det är förstås lite extrajobb som medförs, men är man seriös och långsiktig är det ju ett måste. Att starta eget känns stort, och jag är glad att det äntligen är gjort. Sedan är det givetvis en fördel om man faktiskt gör en vinst också… Jag hoppas på i höst!
 
Det är ganska lätt att registrera en enskild firma genom att gå in på verksamt.se. Det finns en hel del guider på internet, som jag följde (googla). Sedan tror jag inte heller att man ska förstora upp hela processen, och göra det krångligare eller läskigare än vad det är. Det är heller ingen som jagar dig, eller håller värsta förhöret efteråt. Efter registreringen tog det bara några dagar innan en person från skattevrket ringde och ville få bekräftat någon uppgift, och därefter var det klart! Nu är jag ett steg närmare min dröm!
 
Hur är det mer er? Finns det några läsare som också har ett eget företag? Kanske precis som jag vågat ta steget och satsat på sin hobby?
 
 
Startat mitt eget företag! - Baka Sockerfritt