Hoppa till innehåll

Veckan som varit – Lugna dagar, receptkreation och familjetid

Företaget har lugnat ner sig lite, och det är ovanligt lite på företagsfronten just nu. Det är rätt skönt, för det har varit mycket jobb tidigare (till och från förstås). Samtidigt älskar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Företaget har lugnat ner sig lite, och det är ovanligt lite på företagsfronten just nu. Det är rätt skönt, för det har varit mycket jobb tidigare (till och från förstås). Samtidigt älskar jag när det stundvis är mycket att göra i företaget (om jag känner att att tiden fortfarande räcker till). Att det är så lugnt nu tror jag främst beror på slumpen. Ibland blir det bara så att potentiella jobbuppgifter råkar hamna inom loppet av någon vecka/månad, medan det andra stunder bara råkar bli extra lugnt. Men jag tror även att sommaren börjar påverka. Det är alltid lugnare blogg- och företagsmässigt under sommarmånaderna, även om folk inte har gått på semester än.
 
Ibland kan jag bli stressad när det är lugnt. Kanske låter det motsägelsefullt, men jag tror att de flesta egenföretagare känner igen sig i de orden. Har jag gjort tillräckligt?, och vad kan jag nu göra bättre/ta mig för?; är frågot som lätt dyker upp. Men för en gångs skull känner jag mig tillfreds! Och det är jag så glad över! Jag har kämpat så länge, att en lugn sommar (och som sagt är sommaren alltid relativt lugn i mitt företag) kommer bli toppen. Dessutom kommer jag vara föräldraledig på 75%, så det passar perfekt. Att jag vet vad jag kommer göra i höst (till 99% säkerhet vet jag vad jag ska göra på halvtid, förutom företaget) och därmed inte lever i ovisshet (ekonomiskt bland annat), gör att det dessutom blir lättare för mig att slappna av och faktiskt “go with the flow”.
 
Det jag främst har gjort i jobbväg under föregående vecka är att ha skapat mer material till bloggen. Det vill säga att baka och fotografera dessa bakverk. Ni kan minst sagt vänta er massa nya spännande kreationer! Jag har även till stor del gjort mitt nyhetsbrev för juni, som kommer att skickas ut den 1/6. Givetvis har jag även bloggat och underhållit mina andra sociala medier, och gjort det administrativa.
 
 
 
Veckan som varit - Lugna dagar, receptkreation och familjetid - Baka Sockerfritt
 
Ett av mina mest lyckade bakverk blev denna kladdkaka med kokosgömma! Recept kommer snart.
 
 
I privatväg har jag umgåtts massor med min lilla familj. Det var näst sista veckan som Artur jobbar enbart 20%, och snart kommer han alltså gå upp i tid igen (snyft att “semestern” är förbi alla redan). Jag har tagit långpromenader och fikat med vänner, gått på bebisdejt med Vincent och en annan mamma plus hennes bebis samt äntligen, äntligen klippt mig (var december sedan sist).
 
 
Veckan som varit - Lugna dagar, receptkreation och familjetid - Baka Sockerfritt
 
Vincent gungar i en superstor gunga och håller i sig för kung och fosterland och vägrar att lyftas därifrån.