Hoppa till innehåll

Veckan som varit – Sommarmiddag, tips till midsommar och en sväng till akuten

Förra veckan har innehållit både sina toppar och dalar. Vi kan säga att den minst sagt började sämre, men återhämtade sig sedan. I måndags var det ju Nationaldagen, och då hade vi en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Förra veckan har innehållit både sina toppar och dalar. Vi kan säga att den minst sagt började sämre, men återhämtade sig sedan. I måndags var det ju Nationaldagen, och då hade vi en riktigt härlig utflykt ner till Nyckelviken med en annan småbarnsfamilj. So far, so good. Det var senare på eftermiddagen som Vincent fick något slags andningsanfall, som vi på akuten fick bekräftat var krupp. Det var en hemsk kväll, som var både tråkig och läskig. De kommande nätterna var inte heller roliga, då Vincent sov väldigt dåligt. Som tur är blev han återställd på bara några dagar. 
 
 
Slutet av veckan blev bättre. På fredagen gick vi hem till min systers familj och njöt av en galet god och lyxig grillmiddag. På lördagen hann jag åka iväg och träna, och igår lyxade jag och Artur till det med att gå på bio (Vincent hade så klart barnvakt).
Nu i juni har Artur (min man) börjat jobba mer igen, och det efter två månader med väldigt lite jobb. Det har alltså betytt att jag är mycket mer hemma med Vincent igen. Det kan vara tufft ibland, men passar trots allt bra under sommaren då bloggen lugnar ner sig. Som tur är har jag hunnit med allt jag ska. Jag har bakat ljuvliga sommarrecept såsom en kardemummasmulpaj med rabarber. Så mycket gott jag fått äta!
 
Och på tal om gott, så hade jag lyxen att få gå på sommarmiddag med Nutri-Nick (jag samarbetar ju en del med dom, och mer kommer det faktiskt att bli efter föräldraledigeten). Vi träffades på restaurangen Proviant på Sturegatan. Härlig mat och roligt umgänge! Och nu vill jag passa på att berätta två egoboostande ankedoter om detta. För det första kom servitrisen fram till mig och berättade att hon gillar min blogg och bakar mina recept. Wiho! Tack! För det andra så var det en man med på middagen som jag inte riktigt kunde placera till en början. Då visade det sig att han hade varit på “Allt för hälsan”-mässan i höstas som han besökt för att han fått mitt nyhetsbrev där jag skrev om detta. Han kom förbi den monter som jag stod i tillsammans med Nutri-Nick och både pratade och köpte recetboken “Baka Sockerfritt med Marja”. Och tack vare detta så jobbar han nu en del med Nutri-Nick!
 
 
 
Veckan som varit - Sommarmiddag, tips till midsommar och en sväng till akuten - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har under föregående vecka visat er två samarbeten. Ett är med Kitchentime som är en shop med huuur mycket köksredskap som helst. Jag har fått möjlighet att tävla ut en supersmidig decomaxsprits dessutom. Läs mer HÄR! Det andra med med en relativt ny barnmatsproducent som jag fått tag i – Alex&Phil. Jag bakade en barnvänlig havtornscheesecake med deras goda smoothie!
 
 
Veckan som varit - Sommarmiddag, tips till midsommar och en sväng till akuten - Baka Sockerfritt
 
 
 
I det nya numret av den digitala tidningen Glutenfri Matglädje är jag detta nummers “bloggfavorit”. Jag är så glad och stolt över det! Om du vill köpa det senaste numret kan du få 50% rabatt om du anger koden “sockerfritt” (gäller endast till onsdag). 
 
 
Veckan som varit - Sommarmiddag, tips till midsommar och en sväng till akuten - Baka Sockerfritt
 
 
 
Under förra veckan kunde jag dela med mig av en härlig midsommarabatt (<— länk) på receptboxen “Baka med Mindre Socker”. Bakverk som jag tycker passar bra till midsommar som man kan finna här är bland annat: Cheesecake (med citron), Blåbärsdessert, Päron- och kanelkaka, Paj med fruktsallad, Tartelett med jordgubbar, Camillas Chokladtårta, Gräddtårta och Fromagetårta. Passa för guds skull på!
 
 
Veckan som varit - Sommarmiddag, tips till midsommar och en sväng till akuten - Baka Sockerfritt