Go Back
+ servings
Chokladmuffins med saffranskola - Baka Sockerfritt
Print Recipe
Inga röster än

Chokladmuffins med saffranskola

Riktigt goda och mumsiga chokladmuffins med saffranskola. Ett absolut måste till julbakandet.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid18 minuter
Måltid: Low carb/LCHF
Keyword: Jul, saffran
Servings: 6 stycken

Equipment

  • 2 Kastrull
  • Elvisp
  • Muffinsformar

Ingredients

Chokladmuffins:

  • 2 st ägg
  • 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
  • 25 gram smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelsmör
  • 0,6 dl sockerersättning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1-2 msk kakao

Saffranskola:

  • 25 gram smör
  • 2 dl grädde
  • ½ dl fibersirap honey
  • 0,5 krm saffran

Instructions

Brownie

  • Sätt ugnen på 165°C.
  • Blanda mandelmjöl med kakao, bakpulver och vaniljpulver.
  • Smält choklad och smör försiktigt tillsammans.
  • Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp.
  • Blanda ihop allt till en smet och fördela i muffinsformar (värm eventuellt mandelsmöret något om det är hårt).
  • Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Saffranskola

  • Häll alla ingredienser i en kastrull. Sjud i ca 40 minuter tills smeten blir trögflytande och rör om då och då. Håll koll på att den inte sjuder för länge då den kan separeras (ta då bort kastrullen från plattan).
  • Låt stå några minuter så att den hinner stelna till något.
  • Gröp ur en grop ur varje muffins mitt och fyll på med saffranskola (så mycket som man vill – man kan toppa hela med kola också).
  • Förvara i kyl men är godast ljummen – värm gärna en kort stund i mikron.