Chokladmuffins med saffranskola
Riktigt goda och mumsiga chokladmuffins med saffranskola. Ett absolut måste till julbakandet.
Förberedelser10 minuter minuter
Tillagningstid18 minuter minuter
Måltid: Low carb/LCHF
Keyword: Jul, saffran
Servings: 6 stycken
2 Kastrull
Elvisp
Muffinsformar
Chokladmuffins:
- 2 st ägg
- 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 25 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl mandelsmör
- 0,6 dl sockerersättning
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1-2 msk kakao
Saffranskola:
- 25 gram smör
- 2 dl grädde
- ½ dl fibersirap honey
- 0,5 krm saffran
Brownie
Sätt ugnen på 165°C.
Blanda mandelmjöl med kakao, bakpulver och vaniljpulver.
Smält choklad och smör försiktigt tillsammans.
Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp.
Blanda ihop allt till en smet och fördela i muffinsformar (värm eventuellt mandelsmöret något om det är hårt).
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Saffranskola
Häll alla ingredienser i en kastrull. Sjud i ca 40 minuter tills smeten blir trögflytande och rör om då och då. Håll koll på att den inte sjuder för länge då den kan separeras (ta då bort kastrullen från plattan).
Låt stå några minuter så att den hinner stelna till något.
Gröp ur en grop ur varje muffins mitt och fyll på med saffranskola (så mycket som man vill – man kan toppa hela med kola också).
Förvara i kyl men är godast ljummen – värm gärna en kort stund i mikron.