Chokladmuffins med saffranskola
Julbakandet fortsätter såklart hemma hos mig och här senast gjorde jag ett gäng så härliga chokladmuffins som jag fyllde och toppade med saffranskola. En väldigt god kombination måste jag.. Läs mer

Julbakandet fortsätter såklart hemma hos mig och här senast gjorde jag ett gäng så härliga chokladmuffins som jag fyllde och toppade med saffranskola. En väldigt god kombination måste jag säga och gör hela bakverket väldigt passande till alla advents- och julmys. Även om man inte kan samlas så många och julfira, så kan man ju ändå baka till sig själv eller sin närmaste familj – eller varför inte ge bort till någon man håller kär men som man inte kan träffa!
Kolan gör muffinsen extra saftiga och samtidigt innehåller lite kletigt, vilket blir så gott. Muffinsen ska förvaras kallt, men jag tycker dom är godast ljumna och värmer då dom en kort stund i mikron. På bilderna har jag toppat kolan med lite flingsalt!




28 m
Kategorier: Choklad, Cupcakes & Muffins, Julrecept
Portioner: 6 stycken
Utrustning
- 2 Kastrull
- Muffinsformar
Ingredienser
Chokladmuffins:
- 2 st ägg
- 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 25 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl mandelsmör
- 0,6 dl sockerersättning
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1-2 msk kakao
Saffranskola:
- 25 gram smör
- 2 dl grädde
- ½ dl fibersirap honey
- 0,5 krm saffran
Instruktioner
Brownie
- Sätt ugnen på 165°C.
- Smält choklad och smör försiktigt tillsammans.
- Blanda ihop allt till en smet och fördela i muffinsformar (värm eventuellt mandelsmöret något om det är hårt).
- Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Saffranskola
- Häll alla ingredienser i en kastrull. Sjud i ca 40 minuter tills smeten blir trögflytande och rör om då och då. Håll koll på att den inte sjuder för länge då den kan separeras (ta då bort kastrullen från plattan).
- Låt stå några minuter så att den hinner stelna till något.
- Gröp ur en grop ur varje muffins mitt och fyll på med saffranskola (så mycket som man vill – man kan toppa hela med kola också).
- Förvara i kyl men är godast ljummen – värm gärna en kort stund i mikron.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!