Äppelkaka med kardemumma
En mejerifri äppelkaka med både osötat äppelmos och äpple, vilken är bakat utan matfett. Sötman kommer enbart från äpple och.. Läs mer

En mejerifri äppelkaka med både osötat äppelmos och äpple, vilken är bakat utan matfett. Sötman kommer enbart från äpple och agavesirap.
25 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- 3 msk osötat äppelmos
- ½ dl mandemjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 msk sötströ
- ev. 1 msk agavesirap eller annan sötning
- ½ tsk bakpulver
- 2 krm kardemumma
- 1 krm vaniljpulver
- ½ skalat äpple
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg, vatten och äppelmos
- Skär äpplet i mindre bitar och rör ner i smeten.
- Smörj och ”bröa” en 12-cm springfrom och fördela i smeten. Strö eventuellt på extra kardemumma och sötning ovanpå den ogräddade kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!