Hoppa till innehåll
Open navigation

Äppelkaka med kardemumma

En mejerifri äppelkaka med både osötat äppelmos och äpple, vilken är bakat utan matfett. Sötman kommer enbart från äpple och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En mejerifri äppelkaka med både osötat äppelmos och äpple, vilken är bakat utan matfett. Sötman kommer enbart från äpple och agavesirap.
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, GI, Mejerifritt
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 3 msk osötat äppelmos
  • ½ dl mandemjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk sötströ
  • ev. 1 msk agavesirap eller annan sötning
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 krm kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ skalat äpple

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg, vatten och äppelmos
  • Skär äpplet i mindre bitar och rör ner i smeten.
  • Smörj och ”bröa” en 12-cm springfrom och fördela i smeten. Strö eventuellt på extra kardemumma och sötning ovanpå den ogräddade kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!