Äppelkaka med nötter
Jag tycker att äppel- och kanelkombinationen är underbar och en riktig klassiker! Dessutom gör äpple mjuka kakor sådär lite extra saftiga. Jag har hört att man ska trycka ner äppelbitarna.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 40 gram äpple
- 20 gram smör
- 1 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 ½ msk sötströ
- ½ tsk bakpuver
- 1 krm vaniljpulver
- Toppa med
- 20 gram valnötter/pecannötter
- 1 krm kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Vispa ägget pösigt med elvisp
- Rör därefter ner de torra ingredienserna i äggvispet och tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad 12 centimeter stor springform.
- Dela ett äpple i klyftor så att du får ca 40 gram och tryck ner klyftorna i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!