Hoppa till innehåll
Open navigation

Äppelkaka med tosca

Saftig äppelkaka toppad med kokostosca! I receptet har jag använt mig av N!CK'S Use Like Sugar som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saftig äppelkaka toppad med kokostosca! I receptet har jag använt mig av N!CK'S Use Like Sugar som sockerersättning.
30 min (50 min gräddning)
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Startsidan
Portioner: 6 till 8 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Kaksmet:

  • 3 ägg
  • 1 litet äpple
  • 150 gram smör
  • rumsvarmt
  • 1 ½ - 2 dl sockerersättning
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma

Kokostosca:

  • 50 gram smör
  • 2 dl riven kokos
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk fibersirap honey/gold
  • ev. 1 msk extra sockererättning

Instruktioner

  • Kaksmet
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma med elvisp
  • Vispa ägg och sockererästtning pösigt med elvisp
  • Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter.
  • Skär ett äpple i tunna skivor och tryck ner i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Medan kakan förgräddas görs toscan
  • Kokostosca
  • Sjud smör, vispgrädde och fibersirap under ca 5-10 minuter. Rör ner riven kokos och söta eventuellt extra.
  • Fördela toscan försiktigt på den förgräddade äppelkakan. Grädda nu kakan i mitten av ugnen i 25 minuter till. Lägg på en bit aluminiumfolie eller motsvarande om kakan börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!