Avokadochokladkaka
Jag gör en liten tvist på kladdkakan och byter ut smöret mot avokado! Avokado passar utmärkt i bakning och gör kakan härligt.. Läs mer

Jag gör en liten tvist på kladdkakan och byter ut smöret mot avokado! Avokado passar utmärkt i bakning och gör kakan härligt kletig!
25 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- ½ avokado
- 1 äggvita
- 2 färska dadlar
- 2 msk riven kokos
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk kakao
- 1 ½ msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- 10 gram hackad choklad jag använder ljus
- 1 msk pistagenötter hela eller hackade
Instruktioner
- Mosa en halv avokado tillsammans med dadlarna.
- Blanda i äggvitan och de resterande ingredienserna.
- Smöra och bröa en liten 12-centimeters spingform med riven kokos och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader under ca 10-12 minuter tills du fått önskad konsistens (jag gillar den kladdig).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!