Hoppa till innehåll
Open navigation

Avokadochokladkaka

Jag gör en liten tvist på kladdkakan och byter ut smöret mot avokado! Avokado passar utmärkt i bakning och gör kakan härligt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gör en liten tvist på kladdkakan och byter ut smöret mot avokado! Avokado passar utmärkt i bakning och gör kakan härligt kletig!
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • ½ avokado
  • 1 äggvita
  • 2 färska dadlar
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk hasselnötsmjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • 10 gram hackad choklad jag använder ljus
  • 1 msk pistagenötter hela eller hackade

Instruktioner

  • Mosa en halv avokado tillsammans med dadlarna.
  • Blanda i äggvitan och de resterande ingredienserna.
  • Smöra och bröa en liten 12-centimeters spingform med riven kokos och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader under ca 10-12 minuter tills du fått önskad konsistens (jag gillar den kladdig).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!