40 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Mash-ups
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Grundsmet:
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 2 msk crème fraiche
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 2 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- ½ tsk bakpulver
Till äppeldelen:
- 40 gram rivet äpple
- 1 krm kanel
Till banandelen:
- 1 liten mosad banan ca 70 gram
- ½ msk hett vatten blandat med 1 krm snabbkaffepulver
- 10 gram ljus choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret
- Dela smeten i två delar. Rör ner ingredienserna till äppeldelen i en, och ingredienserna till banandelen i den andra
- Bröa en 12 cm stor springform och häll först ner äppelsmeten och därefter banansmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22-25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!