40 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Cupcakes & Muffins, GI
Portioner: 6 stycken
Ingredienser
Muffins:
- 40 gram smör
- 2 st ägg
- 1 ½ st mogen banan
- 1 ½ dl mandelmjöl
- ½ dl riven kokos
- ½ dl sockerersättning
- 1 msk kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 80 gram blåbär stora och söta
Toppa gärna med:
- 2 dl vispgrädde
- ½ msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser, och rör ner äggvisp och smör.
- Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket.
- Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna
- Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med sötströ och vanilj.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!