Hoppa till innehåll
Open navigation

Banan- och chokladkaka i två lager

Banan och choklad är två smaker som gifter sig fint ihop! Denna kaka består av två lager med respektive.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Choklad
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Grundsmet:

Smet 1:

  • ½ mogen banan ca 40 gram

Smet 2:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret
  • Blanda de torra ingredienserna till grundsmeten (inklusive grovhackad choklad), och rör ner ägg och smält smör
  • Dela smeten i hälften i två olika skålar. Mosa en halv banan och rör ner i den ena hälften av smeten.
  • Tillsätt kakao, grädde och extra sötning i den andra hälften.
  • Smöra och bröa en 12-cm springform (med riven kokos). Fördela först kladdkakssmeten, och därefter banansmeten ovanpå
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!