Hoppa till innehåll

Banan- och chokladkaka i två lager

Banan och choklad är två smaker som gifter sig fint ihop! Denna kaka består av.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Choklad
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Grundsmet:

Smet 1:

  • ½ mogen banan ca 40 gram

Smet 2:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret
  • Blanda de torra ingredienserna till grundsmeten (inklusive grovhackad choklad), och rör ner ägg och smält smör
  • Dela smeten i hälften i två olika skålar. Mosa en halv banan och rör ner i den ena hälften av smeten.
  • Tillsätt kakao, grädde och extra sötning i den andra hälften.
  • Smöra och bröa en 12-cm springform (med riven kokos). Fördela först kladdkakssmeten, och därefter banansmeten ovanpå
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!