Bananchokladkaka utan smör
Banan och choklad är en av mina favoritkombinationer! Så varför inte kombinera dessa smaker i en chokladkaka? Denna chokladkaka är bakad utan smör, eftersom banan i sig är så krämigt. Vill du kan du självfallet tillsätta smör, men öka gärna då någon av de torra ingredienserna, eller grädda en extra stund.

30 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 1 ägg
- 80 gram mogen banan
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1 ½ msk sötningsströ
- 1 ½ msk kakao
- 1 msk riven kokos
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med alla torra ingredienser. Rör till sist ner ägget
- Smöra och mjöla en 12-cm springform (gärna med riven kokos) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!