Hoppa till innehåll
Open navigation

Bananhavrekaka med hallon

En lättare banankaka toppad med hallon (i detta fall Finnerödjas Bara Bär med hallonsmak). Använd gärna hela sötmandlar, vilket är mer ekonomiskt än Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En lättare banankaka toppad med hallon (i detta fall Finnerödjas Bara Bär med hallonsmak). Använd gärna hela sötmandlar, vilket är mer ekonomiskt än mandelmjöl. 30 gram sötmandlar, motsvarar ungefär 3/4-dels dl mandelmjöl. Banan gör kakan luftig och saftig, och är tillsammans med hallon en mycket god smakkombination!
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, GI, Mejerifritt
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 ägg
  • ½ banan
  • 30 gram sötmandlar
  • 2 msk havregryn
  • 1 msk sötströ
  • 2 msk Finnerödjas Bara Bär - Hallon / eller mosade hallon

ev. strö över:

  • extra sötströ + nötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg, banan, mandlar, havregryn och sötströ
  • Smörj och bröa en 12-cm springform och häll i smeten
  • Ringla över "hallon moset" och rör runt en aning
  • Strö över extra sötströ och grovhackade nötter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!