Blåbärsmuffins med mascarponefrosting
Saftiga muffins fyllda med blåbär och med en krämig frosting med bas av Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/06/IMG_1206.jpg)
40 minuter
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 6 muffins
Ingredienser
Muffins:
- 50 gram smör
- 2 ägg
- 3 msk vispgrädde
- 1 dl mandelmjöl
- 3 msk pofiber
- 20 gram finhackade pecannötter
- 1 msk kokosmjöl
- 3-4 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 30 gram blåbär
Frosting:
- 30 gram smör
- 70 gram mascarpone
- 2 tsk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 2 krm smultronessence
Instruktioner
- Muffins:, Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna (inkl. finhackade pecannötter).
- Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt svalna
- Frosting:, Värm smöret mjukt och blanda därefter noga med mascarpone
- Tillsätt sötning och smaksättning.
- Spritsa eller toppa muffinsen med frostingen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!