Hoppa till innehåll
Open navigation

Black Bean Brownie

En mjuk mejerifri chokladkaka innehållande bönor (ej torkade, utan "blöta"). Ett tips är att låta kakan vara lite kladdig när den tas ut, för att den ska bli härligt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En mjuk mejerifri chokladkaka innehållande bönor (ej torkade, utan "blöta"). Ett tips är att låta kakan vara lite kladdig när den tas ut, för att den ska bli härligt krämig! 
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Brownie, GI
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 ägg
  • 60 gram svarta bönor blöta/från tetra
  • 15 gram kokosolja
  • 2 ½ msk mandelmjöl
  • 1 ½ - 2 msk sötströ
  • 1 ½ - 2 msk kakao
  • 1 ½ msk kokosmjöl
  • 1 msk kokosmjölk eller dyl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. hackad choklad att strö på

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta bönorna och lägg i en skål tillsammans med ägg. Mixa detta till en slät konsistens.
  • Smält kokosoljan och tillsätt detta tillsammans med övriga ingredienserna. Fördela detta i en klädd liten brödform (ca 8X18 cm)
  • Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!