Hoppa till innehåll

Bountybrownie

En variant på den Peanut butter caramel brownie som jag visade tidigare är denna Bountybrownie. Inte så konstigt att jag vill göra massa goda varianter på dessa recept när det blir så himla.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En variant på den Peanut butter caramel brownie som jag visade tidigare är denna Bountybrownie. Inte så konstigt att jag vill göra massa goda varianter på dessa recept när det blir så himla goda! Förutom brownie, som är basen till bountybrownien, så toppas den innan den gräddas med ett lager krämig kokosmassa. Efter gräddningen blir kokosen/bountyn som en fin fyllning inuti. Sist men inte minst toppas kakan med smält choklad. Mums!

40 minuter + tid att stelna
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Choklad, Kladdkaka, Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Portioner: 4 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Brownie:

Kokosmassa:

Chokladöverdrag:

  • 30 gram choklad utan tillsatt socker
  • 1 msk smör
  • sötning efter smak

Instruktioner

Brownie

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
  • Rör ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper

Kokosmassa

  • Koka upp grädde och fibersirap gold och sjud i ca 10-15 minuter.
  • Rör ner kokos och fördela massan i en lång linje i mitten av brownien. Rör runt något så att kokosmassan bladas lite med browniesmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna

Chokladöverdrag

  • Smält choklad (jag körde mörk) och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå brownien. Låt stelna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!