Hoppa till innehåll

Bountykladdkaka, utan tillsatt socker

      I vintras skapade jag denna bountykladdkaka och jag måste bara tipsa om receptet igen – en så härlig kombination av kladdig choklad och krämig kokos. Älskar’t!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Bountykladdkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
I vintras skapade jag denna bountykladdkaka och jag måste bara tipsa om receptet igen – en så härlig kombination av kladdig choklad och krämig kokos. Älskar’t! Om man gillar kokos (och choklad då förstås) måste man nästan bara testa detta recept.

Ett tips är att eftersom bountyfyllningen tar en stund att sjuda ihop, så kan man börja med denna och under tiden den blir klar göra kladdkakssmeten. Om man vill vara lite effektiv alltså! Och om du har en 24-cm springform, kan du gärna öka ingredienserna något (med ca 1/3-del).

 
 
Bountykladdkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt 
 

Bountykladdkaka – ca 8 bitar

Kladdkaka:
100 gram smör
120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3 ägg
2 ½ dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
½ tsk vaniljpulver
ev. ett par msk kakao

Kokosfyllning:
50 gram smör
2 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk sockerersättning

Kokosfyllning
Börja med kokosfyllningen. Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos.

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser. 

Fördela ca tre fjärdedelar av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 20-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Klicka över det sista av kladdkakssmeten och försök fördela jämnt över. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

 

Bountykladdkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt