Hoppa till innehåll

Brownie med saffranstosca, utan tillsatt socker

Halloj på er alla där ute, hoppas ni har en härlig helg så långt! Jag själv är ensam med barnen här hemma i helgen (panik, jag hoppas jag överlever), och eftersom jag förväntar mig få.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Halloj på er alla där ute, hoppas ni har en härlig helg så långt! Jag själv är ensam med barnen här hemma i helgen (panik, jag hoppas jag överlever), och eftersom jag förväntar mig få noll komma noll gjort är det väl toppen att jag föberett detta inlägg sen innan. Och inte vilket inlägg som helst heller, utan en härlig julifierad brownie. Brownien har jag toppat med en härlig saffranstosca – alltså ojojoj så gott! Något positivt som kommer från att man toppar bakverk med kolaaktiga röror, är att de blir sådär härligt saftiga. Plus att kola är fantastiskt gott såklart.
 
Brownie med saffranstosca, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Brownie med saffranstosca, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Brownie med saffranstosca, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
45 m
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Julrecept, Kladdkaka
Portioner: 4 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Utrustning

Ingredienser 

Brownie:

Saffranstosca:

Instruktioner

Brownie

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör.
  • Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp.
  • Blanda ner resterande ingredienser och vispa lite till.
  • Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter innan saffranstoscan skall fördelas ovanpå.

Saffranstosca

Anteckning

Ett tips är att äta brownien inom ungefär ett dygn efter den gjorts (eller så fort som möjligt egentligen) eftersom cornflakesen blir mjuka.
Ytterligare ett tips är att testa med kokos eller mandelflarn istället för cornflakes, dock kan mängden behöva justeras. 
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!