Brownie med saffranstosca, utan tillsatt socker
Halloj på er alla där ute, hoppas ni har en härlig helg så långt! Jag själv är ensam med barnen här hemma i helgen (panik, jag hoppas jag överlever), och eftersom jag förväntar mig få.. Läs mer

Halloj på er alla där ute, hoppas ni har en härlig helg så långt! Jag själv är ensam med barnen här hemma i helgen (panik, jag hoppas jag överlever), och eftersom jag förväntar mig få noll komma noll gjort är det väl toppen att jag föberett detta inlägg sen innan. Och inte vilket inlägg som helst heller, utan en härlig julifierad brownie. Brownien har jag toppat med en härlig saffranstosca – alltså ojojoj så gott! Något positivt som kommer från att man toppar bakverk med kolaaktiga röror, är att de blir sådär härligt saftiga. Plus att kola är fantastiskt gott såklart.



45 m
Kategorier: Brownie, Julrecept, Kladdkaka
Portioner: 4 bitar
Utrustning
- Brödform 1,5 liter
- Kastrull
Ingredienser
Brownie:
- 2 st ägg
- 75 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 25 gram smör
- 0,5-0,75 dl sockerersättning
- 0,5 dl mandelsmör
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk kakao
Saffranstosca:
- 1,5 -2 dl cornflakes glutenfria, utan tillsatt socker
- 1,3 dl vispgrädde
- 2,5 msk fibersirap gold/honey
- 0,5 krm saffran
Instruktioner
Brownie
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör.
- Blanda ner resterande ingredienser och vispa lite till.
- Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter innan saffranstoscan skall fördelas ovanpå.
Saffranstosca
- Rör ner cornflakes.
- Fördela toscan försiktigt ovanpå brownien.
- Grädda ytterligare 7-10 minuter.
- Låt svalna.
Anteckning
Ett tips är att äta brownien inom ungefär ett dygn efter den gjorts (eller så fort som möjligt egentligen) eftersom cornflakesen blir mjuka.
Ytterligare ett tips är att testa med kokos eller mandelflarn istället för cornflakes, dock kan mängden behöva justeras.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!