Cashewkakor med chokladfyllning
Söta småkakor med en chokladfyllning i! Kakorna har en bas av torrostade Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/01/SAM_1176.jpg)
Söta småkakor med en chokladfyllning i! Kakorna har en bas av torrostade cashewnötter, som är jättegott att ha i småkakor! Det salta smakar även bra här, speciellt tillsammans med kokossmaken.
35 minuter + tid för att kakorna ska kallna
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Low carb/LCHF, Småkakor
Ingredienser
Kakdeg
- 25 gram cashewnötter
- 20 gram rumsvarmt smör
- 1 msk mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- ½ msk kokosmjöl
- 1 1/3 msk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
- Smaksättning till chokladkakorna: ca 1 tsk kakao + 1 tsk stevia strö
Chokladfyllning
- 20 gram mascarpone
- 15 gram ricotta eller mascarpone
- ca 1 msk stevia strö eventuellt mer
- ½ krm vaniljpulver
- 1 tsk starkt kaffe
- 2 tsk kakao eventuellt mer
- eventuellt ett par rutor sockerfri choklad
Instruktioner
Kakdeg
- Finhacka cashewnötterna (jag använder torrostade cashewnötter) och blanda med de övriga torra ingredienserna (förutom smaksättningen).
- Tillsätt rumsvarmt smör och blanda till en deg.
- Dela degen i hälften. Smaksätt den ena halvan med smaksättningen (kakao och stevia strö).
- Lägg ut kakor i önskad storlek av de båda degarna, lika många av varje deg, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6 minuter. Låt kakorna kallna innan du rör dom, då de lätt går sönder
Chokladfyllning
- Blanda mascarpone med ricotta och rör så att de båda ostarna blandas.
- Tillsätt de övriga ingredienserna till chokladfyllningen och rör om. Hacka eventuellt ett par rutor sockerfri choklad och blanda ned dessa
- Ställ gärna in kakorna i kyl någon timme så att de blir riktigt fasta. Bred på chokladfyllningen på antingen de ljusa eller mörka kaorna. Lägg på de andra över som ett lock.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!