Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate and peanut butter chickpea bites

Små söta "bites"/rutor med kikärtor och jordnötssmör som bas. Lyxigt är det att ha i massor utav grovhackad choklad i degen! Den som önskar toppar även rutorna med choklad innan gräddning. Jag valde att göra dessa bitar i två lager, där ett av dom är smaksatt med kakao efter smak (jag tog 2 tsk för halva…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, GI, Low carb/LCHF
Portioner: 4 små rutor
Författare: admin

Ingredienser 

  • 70 gram kikärtor kokta/från en tetra
  • 70 gram jordnötssmör
  • utan tillsatt socker
  • 15 gram grovhackad choklad
  • utan tillsatt socker
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. 2 tsk kakao
  • ev. extra choklad att toppa med

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman detta med jordnötssmör och vaniljpulver till en slät konsistens
  • Rör därefter ner grovhackad choklad med en sked.
  • Om önskas smaksätts halva degen med kakao (efter smak).
  • Fördela ut den ljusa degen på en plåt med bakplåtspapper i en fyrkant, ca 7X7 cm. Tryck ut chokladdegen ovanpå. Om önskas trycker du ner grovhackad choklad längst upp
  • Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kallna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!