
25 minuter
Kategorier: Choklad, GI, Low carb/LCHF
Portioner: 4 små rutor
Ingredienser
- 70 gram kikärtor kokta/från en tetra
- 70 gram jordnötssmör
- utan tillsatt socker
- 15 gram grovhackad choklad
- utan tillsatt socker
- 2 msk mandelmjöl
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 2 tsk kakao
- ev. extra choklad att toppa med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman detta med jordnötssmör och vaniljpulver till en slät konsistens
- Rör därefter ner grovhackad choklad med en sked.
- Om önskas smaksätts halva degen med kakao (efter smak).
- Fördela ut den ljusa degen på en plåt med bakplåtspapper i en fyrkant, ca 7X7 cm. Tryck ut chokladdegen ovanpå. Om önskas trycker du ner grovhackad choklad längst upp
- Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kallna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!