Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate covered banana muffin

Saftiga bananmuffins toppade med ett krämigt chokladöverdrag bestående av färska dadlar!     .. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saftiga bananmuffins toppade med ett krämigt chokladöverdrag bestående av färska dadlar!       
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Choklad, Cupcakes & Muffins, Mejerifritt
Portioner: 5 muffins
Författare: admin

Ingredienser 

Muffins:

  • 2 ägg
  • 200 gram banan
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk sötströ
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 droppar bittermandelarom

Chokladöverdrag:

  • 100 gram färska dadlar
  • 1-2 msk kokosolja
  • flytande
  • 1 ½ msk kakao

Instruktioner

  • Muffins
  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan med en mixer.
  • Rör ner resterande ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  • Chokladöverdrag
  • Mosa samman alla ingredienser och fördela på muffinsen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!