Hoppa till innehåll

Choklad- och havrerutor

Passar fint som snack, mellanmål eller godis!   Välj gärna eventuell Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + tid att kallna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI, Mejerifritt, Mellanmål
Portioner: 8 till 12 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Havrebas:

Chokladlager:

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör.
  • Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten.
  • Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör.
  • Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå
  • Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!