Choklad- och havrerutor
Passar fint som snack, mellanmål eller godis! Välj gärna eventuell Läs mer

20 minuter + tid att kallna
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI, Mejerifritt, Mellanmål
Portioner: 8 till 12 bitar
Ingredienser
Havrebas:
- 3 dl havregryn
- 1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
- 1 dl mandelmjöl
- ca ½ dl honung/fibersirap gold
- ½ dl kokosolja
- 1 tsk kanel
Chokladlager:
- 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör.
- Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten.
- Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör.
- Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå
- Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!