Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladbanankaka med avokado

Krämig och härligt kletig chokladkaka! Kakan innehåller avokado,vilket passar så bra ihop tillsammans med chokladsmaken. Sötman kommer från banan, dadlar och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Krämig och härligt kletig chokladkaka! Kakan innehåller avokado,vilket passar så bra ihop tillsammans med chokladsmaken. Sötman kommer från banan, dadlar och agavesirap.
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Choklad, Utan sötningsmedel
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 60 gram avokado ca 2/3 avokado
  • 1 banan
  • 30 gram färska dadlar (3 stycken
  • utan kärna)
  • ½ dl äggvita
  • ½ dl havregryn
  • 1-1 ½ msk kakao
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk bakprotein
  • 1 msk agavesirap
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. lite romarom

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman avokado, banan, dadlar, äggvita och havregryn med stavmixer.
  • Tillsätt resterande ingredienser. Söta med agavesirap efter smak.
  • Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!