Chokladhavrerutor
Nu vill jag tipsa om ett fantastiskt gott snack! Jag kallar dessa munsbitar för chokladhavrerutor och de innehåller både brynt Läs mer

Nu vill jag tipsa om ett fantastiskt gott snack! Jag kallar dessa munsbitar för chokladhavrerutor och de innehåller både brynt smör och jordnötssmör. Mumsigt värre! Bottenlagret består av havre och får en liten karamellaktig smak av det brynta smöret tillsammans med honungen. Och det vill jag lova passar väldigt bra ihop med chokladlagret som består av smält choklad och jordnötssmör (jag använde jordnötssmör som var färdigköpt och osötat). För att få mina chokladhavrerutor extra fina toppade jag dessa med jordnötter och lite smält choklad!


20 minuter + tid att stelna
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI
Servings: 6 rutor
Ingredienser
Havredeg:
- 50 gram smör
- 1 dl havregryn
- 2 msk riven kokos
- 1 msk honung
- ½ msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
Chokladlager:
- 40 gram mörk choklad
- 3/4 dl jordnötssmör salt och osötat
- 1 – 1 ½ msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
Topping:
- Salta jordnötter
Instruktioner
Havredeg:
- Klä en form/matlåda med folie (ca 10X10 cm) och tryck ut degen i botten
Chokladlager:
- Smält chokladen försiktigt och blada därefter ner jordnötssmör och sötning efter smak. Fördela över havrebottnen
- Topping
- Toppa med jordnötter
- Låt stå i kylskåp under några timmar, eller över natten. Skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!