Hoppa till innehåll

Chokladhavrerutor

Nu vill jag tipsa om ett fantastiskt gott snack! Jag kallar dessa munsbitar för chokladhavrerutor och de innehåller både brynt  Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu vill jag tipsa om ett fantastiskt gott snack! Jag kallar dessa munsbitar för chokladhavrerutor och de innehåller både brynt smör och jordnötssmör. Mumsigt värre! Bottenlagret består av havre och får en liten karamellaktig smak av det brynta smöret tillsammans med honungen. Och det vill jag lova passar väldigt bra ihop med chokladlagret som består av smält choklad och jordnötssmör (jag använde jordnötssmör som var färdigköpt och osötat). För att få mina chokladhavrerutor extra fina toppade jag dessa med jordnötter och lite smält choklad!

20 minuter + tid att stelna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI
Servings: 6 rutor

Ingredienser 

Havredeg:

Chokladlager:

Topping:

Instruktioner

Havredeg:

  • Bryn smör tillsammans med honung (tills det blir brunt, tar ca 10 minuter). Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser
  • Klä en form/matlåda med folie (ca 10X10 cm) och tryck ut degen i botten

Chokladlager:

  • Smält chokladen försiktigt och blada därefter ner jordnötssmör och sötning efter smak. Fördela över havrebottnen
  • Topping
  • Toppa med jordnötter
  • Låt stå i kylskåp under några timmar, eller över natten. Skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!