Chokladkaka med avokado
Denna mjuka chokladkaka består av en botten innehållande bland annat hälsosam Läs mer

50 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Choklad
Portioner: 8 mindre bitar
Ingredienser
Chokladbotten:
- 35 gram smör
- 60 gram mörk choklad gärna sockerfri
- 50 gram avokado
- 50 gram färska dadlar
- 1 ägg
- 2 msk vispgrädde
- ½ dl hasselnötsmjöl
- 1/3 - ½ dl sötströ
- 2 krm vaniljpulver
Chokladkräm:
- 50 gram mascarpone
- 35 gram mörk choklad gärna sockerfri
- 1 tsk hett vatten
- 1 krm snabbkaffepulver
- 1 tsk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Chokladbotten:, Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör tillsammans med mindre bitar av choklad (jag gör detta i mikrovågsugn)
- Lägg alla ingredienser till chokladbottnen i en bunke och mixa (med en stavmixer) tills allt blandats.
- Klä en liten fyrkantig form, ca 12X15 cm, med aluminiumfolie och fördela smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i 22-25 minuter (kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten). Låt kakan svalna
- Chokladkräm:, Blanda hett vatten med kaffepulver
- Smält chokladen och blanda med resterande ingredienser
- Toppa kakan med chokladkrämen. Skär kakan i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!