Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladkakor med dadelfyllning

Tips, tips på ljuvliga och riktigt lyxiga småkakor är mina chokladkakor med dadelfyllning. De ser ut som biskvier till utseendet, och även om det inte är det, är de lika goda. Kakorna består.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Tips, tips på ljuvliga och riktigt lyxiga småkakor är mina chokladkakor med dadelfyllning. De ser ut som biskvier till utseendet, och även om det inte är det, är de lika goda. Kakorna består av tre lager där bottnen har en neutral smak och bas av mandelmjöl och fyllningen består av färska dadlar och smaksatt med kakao. Sist men inte minst har jag doppat kakorna i smält choklad! De blev ena riktiga höjdare kan jag lova. Och tjusiga är dom också!

40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Choklad, Småkakor
Portioner: 8 kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kakbotten:

Dadelfyllning:

Chokladöverdrag:

  • 80 gram choklad utan tillsatt socker

Instruktioner

Kakbotten

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga till en välarbetad deg
  • Forma degen till åtta stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna helt

Dadelfyllning

  • Mosa samman alla ingredienser. Bred massan på ena sidan av kakorna

Chokladöverdrag

  • Smält chokladen och doppa/bred dessa på ovansidan av kakan. Låt stelna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!