Chokladkakor med hasselnötter
Choklad plus hasselnöt är en vinnande kombination i dessa söta.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 6 kakor
Ingredienser
- 15 gram smör
- ½ st ägg
- 25 gram mörk choklad
- 1 krm snabbkaffepulver
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 15 gram hackade hasselnötter
- 1 ½ msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- 15 gram sockerfri choklad till dekoration
- ev. kokosfett och extra stevia strö
Instruktioner
- Smält smör med choklad och snabbkaffepulvret.
- Vispa upp ett halvt ägg tillsammans med sötningen. Häll ner chokladsmöret.
- Blanda därefter ner alla de torra ingredienserna inklusive hackade nötter.
- Gör cirka 6 stycken kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kulorna till ganska tjocka kakor (cirka 2 cm höga).
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt kakorna svalna
- Ringla över kakorna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!