Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmousse i två lager

Lyxig chokladmoussen är i två lager. Toppas gärna med grovhackad choklad. Givetvis går det att öka ingredeinserna för att göra för fler portioner.  Moussen går utmärkt att göra i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Lyxig chokladmoussen är i två lager. Toppas gärna med grovhackad choklad. Givetvis går det att öka ingredeinserna för att göra för fler portioner.  Moussen går utmärkt att göra i förväg och stå i kylskåp minst en dag. Täck varje form med plastfolie eller dylikt. 

15 minuter + ett par timmar i kyl
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Efterrätter, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 2 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladmousse:

Chokladganache:

Instruktioner

Chokladmousse

  • Lägg choklad och mjölk i en skål (som klarar mikrovågsugn) och värm i mikron i ca 30 sekunder. Rör tills konsistensen är slät.
  • Tillsätt sötning och vanilj
  • Vispa grädden – men inte jättehårt. Blanda med en sked ner grädden i omgångar i chokladen. Fördela i formar

Chokladganache

  • Smält choklad och grädde försiktigt (i mikro eller kastrull). Låt kallna en aning.
  • När den nått rumstemperatur fördelas detta ovanpå moussen. Låt stå i minst ett par timmar. Toppa gärna med grovhackad choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!