Chokladmuffins med segt chokladsmul
Chokladmuffins med segt chokladsmul/chokladtopping med fibersirap som.. Läs mer

Chokladmuffins med segt chokladsmul/chokladtopping med fibersirap som bas. Dessa chokladmuffins smakar generöst av choklad, och för att göra det ännu lyxigare tillsätts grovhackad choklad i smeten.
40 minuter
Kategorier: Choklad, Cupcakes & Muffins, GI
Servings: 4 muffins
Ingredienser
Muffins:
- 2 st ägg
- 40 gram smör
- 1 1/3 dl mandelmjöl
- 1 dl havremjöl
- 4 msk mjölk
- 3 msk sukrin gold/sötströ
- 2 – 2 ½ msk kakao
- 2 msk pofiber
- 1 tsk bakpulver
- ev. 20 gram grovhackad steviachoklad
Topping:
- 2 msk fibersirap gold
- 4 msk mandelmjöl
- 1-1 ½ msk havremjöl
- 2 tsk kakao
- ev. lite grovhackad mörk choklad
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med smöret. Fördela smeten i muffinsformar
Topping
- Koka upp fibersirap och rör därefter ner resterande ingredienser. Fördela detta i små ”bitar” på muffinsen (konsistensen är kletig, så lättast är med fingrarna).
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!