Hoppa till innehåll

Chokladsemlor

Har ni ännu ätit några semlor? Nu är det nämligen inte lång tid kvar tills semmeldagen/fettisdagen infinner sig. Jag har denna gång slagit på stort och gjort chokladsemlor! Vill du.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Har ni ännu ätit några semlor? Nu är det nämligen inte lång tid kvar tills semmeldagen/fettisdagen infinner sig. Jag har denna gång slagit på stort och gjort chokladsemlor! Vill du smaksätter du grädden med lite kakao, men det är en smaksak. Jag brukar inte gilla vanliga semlor, då jag tycker de består av mest bullbröd. Därför är det perfekt att jag kan anpassa mina egna semlor utifrån hur jag vil ha dom! Exempelvis små med mycket fyllning och grädde.

45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Semlor
Portioner: 3 semlor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Semmelsmet:

Mandelmassa:

Gräddfyllning:

Instruktioner

Semmelsmet

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägget pösigt och rör ner övriga ingredienser. Låt stå i ca 10 minuter
  • Forma tre runda bullar utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter

Mandelmassa

  • Blanda ingredienserna noga.
  • Skär av toppen av muffinsen och gör gropar i bottendelen (alternativt gör en grop direkt i muffinsen).
  • Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna

Gräddfyllning

  • Vispa grädden med kakao och sötning.
  • Klicka ut/spritsa grädden på mandelmassan. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!